úterý 15. října 2019

OIK'S MONTH OF THE LIVING DEAD část 5

V knize se skrývá zlo! Jako by zdrhlo ze Scooby Dooa!

EVIL TOONS (1992)
Tohle vypadalo, že bude jeden z těch filmů, které jsou tak blbé, až jsou dokonalé. Má to všechno - pitomý námět, kozy, Davida Carradinea a kreslenou postavičku příšery. S tímhle by se dalo leccos udělat, Fred Olen Ray ale udělal film levou zadní. Takže všechno pohnojil.
Začnu kreslenou příšerou. Ta se objevuje jen asi dvakrát a jinak je proměněna v člověka. Tudíž základní námět animované postavy v hraném filmu je pohřben. Dále na začátku hned sledujeme Davida Carradinea, kterak se oběsí (ehm, to jsme viděli i v reálu, tady je naštěstí oblečený), a následují titulky oznamující DAVID CARRADINE IN. Ok... Carradine se skutečně během filmu ukazuje, ale hlavní hvězdou skutečně není.
Takže hlavními hvězdami jsou čtyři studentky, přivydělávající si jako uklízečky ve strašidelném domě. Všechny čtyři vypadají cca na třicet. Některé i starší. Na některých se podepsal plastický chirurg, na některých koks a chlast. Jejich neherectví bylo tak strašlivě otravné, že jsem si přál, aby je oddělal už Dick Miller, sotva je vyložil z dodávky. Snad jen Monique Gabrielle jde role naivky trochu lépe než ostatním role namyšlených slepic. Nejotravnější je Madison Stone, jinak pornoherečka, takže jsem byl rád, že ji příšera dostala jako první, ovšem pak se do ní převtělila, takže zrovna Madison na plátně stráví asi nejvíc času ze všech... Chápu, že hlavním kritériem pro výběr představitelek bylo to, že mají nejen co ukázat, ale jsou i ochotny to ukazovat často, ale to nebyly na skladě sympatičtější modelky?
Ve druhé polovině filmu se to naštěstí už trochu rozhýbalo, takže to šlo dokoukat. Ale na začátku jsem přemýšlel, že to vzdám. Ko to trochu vytáhl, byl veterán Dick Miller, který tu má jednu opravdu pěknou scénu, kdy se dívá sám na sebe ve starém filmu v televizi, a pak prohlásí: "Proč tenhle chlap ještě nedostal Oscara?"
Zlý večerníček vážně nemůžu nikomu doporučit, leda na večírky s přáteli, špatnými filmy a spoustou chlastu. Střízliví a s čajem to nezkoušejte (blbá rýma). 4/10
a.k.a. Zlý večerníček
Režie: Fred Olen Ray
Hrají: David Carradine, Dick Miller, Monique Gabrielle, kreslená potvora, a několik dalších ťapin, jejichž jména se mi nechce vypisovat
Hudba: MIDI klávesy
USA 1992

Žádné komentáře:

Okomentovat