čtvrtek 17. října 2019

UŽ JSTE SLYŠEL O... ŇIŇJÁCH? aneb podpořte dobrou věc


Narušuji tímto speciál, ale proč ne.
Někdo vydrží hodiny prohrabávat regály s tričky, kabáty či podprsenkami, někdo slintá hladově v supermarketu nad sýry, zeleninou či sladkostmi. Já takhle rád procházím obchody s knihami, hudbou a filmy. Zejména na antikvariáty pořádám občas vyložené nájezdy. Jednou jsem si jel do Prahy koupit kalhoty, vrátil jsem se s taškou plnou knih a kalhoty jsem pak sháněl dál. Mám rád knihy, desky a DVD nejen kvůli obsahu, ale líbí se mi i hrabat v krabičkách a prohlížet si obaly. Třeba ani nic nekoupím, ale rád si regály projdu.
 
Takže jsem s politováním zjistil, že Bontonland, asi poslední kamenný obchod s filmy, končí. Včera jsem se tam vypravil, abych včasně nakoupil nějaké dárky, než bude vyprodáno a vše budu muset objednávat přes nespolehlivé dopravce, líné zaklepat na okno, když neumějí zmáčknout pořádně zvonek. Kromě Bontonlandu jsem prošel leccos, například i CD Bazar na Novém Městě, kde jsem ukořistil hned dvě DVD s Vincentem Pricem (jedno z Levných knih, jedno americké). V Bontonlandu na mě ale čekal šok. Po vstupu do známé červené brány jsem se ocitl mezi módním oblečením, a očekávaná hudba za rohem se nekonala. Všude hadry, všude, všude, ale v obchodě značeném jako Bontonland! Značně omezená nabídka už jen v dolních patrech. Smutný konec obchodu s filmy a hudbou ve fyzické podobě. Ať žije Netflix a Spotify. Všechno z tepla domova, ale kus kouzla se ztrácí.
 
Youtube znovu smazal moje video k poctě Edwige Fenech, opět s tím, že prý jde o sexuální obsah. Abych začal všechno cenzurovat. Třeba takhle:
Co chci hlavně napsat. Fanoušci starých VHS a jejich jednohlasých dabingů Petr Svoboda a Lukáš Bulava natočili dokument, který se tímto fenoménem zabývá ve velkém. Tvůrci dokumentu s názvem Králové videa vybírají na dokončení filmu peníze na Startovači. Něco jsem jim poslal, přispějte taky. Tohle je něco, co si rozhodně zaslouží spatřit světlo světa. LINK

Žádné komentáře:

Okomentovat