neděle 1. října 2023

2023 HALLOWEEN SPECIAL část 1

Nezačínáme šťastně...
 
DIARY OF A MADMAN (1963)
Když dva dělají totéž, není to totéž. Roger Corman vytvořil na začátku 60. let sérii hororů na motivy Edgara Allana Poea s Vincentem Pricem. Filmů sice nízkorozpočtových, ale atmosferických a zajímavých. Tvůrci tohoto filmu se rozhodli přizvat Price k adaptaci pro změnu Guye de Maupassanta, ale výsledek je jen jedna velká, strašidelná nuda.

Ve Francii umírá záhadný soudce Cordier (Price) a pozůstalí se scházejí, aby dle jeho přání pročetli jeho deník. V něm se dozví, že soudce začal být pronásledován tajemným stvořením zvaným Horla, které ovládalo jeho vůli a přimělo ho vraždit.

Námět není špatný a jistě se v něm dají rozklíčovat různé jinotaje odhalující poruchu rozdvojené osobnosti a další psychické problémy, bohužel zpracování je naprosto bez jakékoli představivosti a napětí. Od cca půlky už jsem se nemohl dočkat, až bude konečně konec, a mnohokrát jsem uvažoval, že to prostě nedokoukám. Price sám tu odvádí jen svůj standard a nic víc, děj je naprosto předvídatelný a zbytek obsazení nezajímavý. Původně jsem toho chtěl vidět víc, ale už tohle mě totálně odradilo. Ach jo. 1/10
a.k.a. Bláznův deník
Režie: Reginald Le Borg
Hrají: Vincent Price, Nancy Kovack, Chris Warfield
Hudba: Richard LaSalle
Předloha: Guy de Maupassant
USA 1963

Žádné komentáře:

Okomentovat