sobota 21. března 2020

CO DĚLAT DOMA

Všechno je zavřeno, hrozí úplný zákaz vycházení, tak co dělat? Na doporučení přátel jsem se podíval na Netflix i Amazon Prime, které jsou první měsíc zdarma, ale jednak nabídka sahá jen zřídka dál než do roku 2000, jednak je o vyložený mainstream. Ne, že bych se občas na něco nekoukl, ale sem se to nehodí.
HBO Go má zajímavější nabídku, sice taky mainstream, ale mnohem více klasiky na počet aktuálně populárních věcí. Zdarma jen na týden, uvidíme, jestli to zkusím.
To by byly legální možnosti, kde sledovat filmy, a teď pojďme na ty pololegální. Ty, kde najdeme filmy, které nás tady zajímají nejvíc.
Jsou společnosti, které legálně streamují filmy na youtube. Tudíž to nemusí být problém. Firma Vapet se z vydávání DVD přesunula sem. Určitě najdete řadu dalších.
Co se týče (nejen) spaghetti westernů, už jsem sem dával odkaz na kanál Grjngo - doporučuju! Westerny najdete i na kanálu Wild West Stories. Na kanálu SuperB Movies najdete hlavně spaghetti westerny, ale i jiné žánry.
Giallo najdete na opět obnoveném kanálu Giallo Realm, poliziotteschi na Eurocrime Realm.
Existuje i kanál Spaghetti Realm, ale tam je toho málo. Pár filmů obou žánrů najdete na Giallo & Eurocrime World.
Kanál Film&Clips přidává italské filmy všech žánrů v nejrůznějších jazycích - italsky, anglicky, španělsky, francouzsky, občas s titulky.
Žánru Eurospy se věnuje kanál Superseven, jehož správci se odvážně pustili i do vlastní tvorby.
A pak je tu ještě kanál Eurotrash, kde najdete cokoli, o čem jste asi nikdy neslyšeli.
Na kanálu PizzaFlix i přes název najdete hlavně stará americká béčka.
Na tomto kanálu najdete všechno možné včetně Maria Bavy či Paula Naschyho - Movie Central.
Když budete hledat, najdete určitě i leccos dalšího. Spousta filmů na youtube je i v češtině, ale většinou dost nahodile a často se to maže. Proto sem odkazy nedávám.

1 komentář: