čtvrtek 24. března 2022

SYBIL DANNING AS BLACK DIAMOND

V roce 1983 se na stáncích amerických prodejců novin objevila nová komiksová série Black Diamond, která oznamovala, že je komiksovou adaptací chystaného filmu se Sybil Danning v hlavní roli. Film Black Diamond ovšem nikdy nevznikl, a série po pěti číslech přestala vycházet.

Komiks vypadá spíš jako časopis, na dvaatřiceti barevných stránkách je vždy polovina tvořena epizodou Black Diamond, pak dostaneme pár stránek nějakého propagačního materiálu, jako jsou různé články o Sybil Danning, rozhovor se Sybil Danning, rozhovor s tvůrci komiksu a také glamour fotografie Sybil Danning. V druhé půli se pak odvíjí vedlejší příběh s hrdinkou jménem Colt.

Podle scénáře k chystanému filmu vznikly první tři díly, předpokládám, že do komiksu byly značně zhuštěné. Sybil měla hrát agentku Black Diamond, v civilu ovšem superomodelku Tianu Matthewsovou. Na Tianu začíná útočit její nemesis, agentka protivnické agentury Quansa, zvaná Darkfire, která se zjevně zmocnila technologie, pomocí které může ovládat vůli ostatních. Na Tianě je, aby Darkfire její plány zarazila. Do všeho je zamíchaná Tianina dávná láska, dvojitý agent Jack, kterého musela zradit a poslat za mříže.
Asi takhle - i přes to zhuštění mi to celé připadalo tak přiblblé, že z toho by určitě dobrý film nebyl. Na druhou stranu, kdyby vznikl, asi by to patřilo k tomu lepšímu, co Danningová v osmdesátkách coby hvězda natočila. Že nevznikl, je pochopitelné - hrdinka neustále cestuje sem a tam, takže je v tom bambilion různých prostředí a akčních scén. Na asi čtyřech stránkách se dokonce ocitneme v Praze! Její zpodobnění se silně zjednodušeným Václavákem je celkem vtipné, a to, jak si autoři nedokážou vybrat, jestli se jedna postava jmenuje mr. Piža nebo Piša (píšou to i s háčky), je k smíchu. 
Další dva sešity obsahují každ jeden kratší příběh, ten ze čtvrtého sešitu, motající se kolem ztraceného aztéckého zlata, mě nebavil vůbec, a poslední podmořský jsem jen tak prolistoval. 

Tvůrcem konceptu byl Mike Frankovich jr., scénáře psali Bill Black a Don Secrease, kteří také komiks spolu s Rickem Burchettem a Markem Beachumem nakreslili. Asi i různí autoři způsobili, že hlavní postava se Sybil Danningové podobá jen občas, a celkově se jí mění podoba a zůstává jen atletická postava, blond vlasy a kulatá prsa. Jinak, srovnejte pár obrázků na pár stránkách, to je pokaždé jiná ženská.

I přesto, že to je jen pět poměrně krátkých komiksů, jsem se u toho moc nebavil. Filmová verze s opravdovou Danningovou, osmdesátkovou hudbou i výpravou, a možná i opravdovou Prahou, by možná za vidění stála. Tohle za přečtení moc nestojí.

Žádné komentáře:

Okomentovat