neděle 9. dubna 2023

RAW FORCE (1982)

Raw Force je film, ve kterém je úplně všechno. Plavba po moři. Zombie. Kanibalové. Obchod s bílým masem. Hitler. Superman. Striptérky. Bitky. Přestřelky. Bojová umění. Kozy. Cameron Mitchell. Chlast. A vše je zamícháno v mixu, který je sice strašný, ale dost zábavný.

Děj se točí kolem Burbankského karate klubu, který si vyjede na plavbu lodí na bájný Ostrov válečníků, kde údajně padlí kung-fu bojovníci vstávají z mrtvých. Spolu s nimi na lodi pluje spousta mezi sebou zaměnitelných a snadno svléknutelných blond modelek, kapitánem je Cameron Mitchell, který se věčně dohaduje s majitelkou lodi, která na všem šetří a jen si chce užívat plavbu na rozpadajícím se vraku. Nikdo z nich netuší, že Ostrov válečníků slouží jako zdroj černého trhu s drahokamy, které překupník s tváří Hitlera směňuje za půvabné dívky, které unáší z civilizace pro místní uslintané mnichy. Turisté na ostrově by všechny plány mohli zhatit, a tak se Hitler snaží plavbu překazit.

Zápletka je dost pitomá a ještě více zpitomovaná s každou další scénou, ale ono o ni v podstatě nejde. Důležitější jsou pasáže s obnaženými kozami, jimiž se to v první hodině jen hemží. Camille Keaton, hvězdička dobových amerických hororů, se tu objevuje třeba jen v miniroli topless holky na záchodě, jíž se zoufalý mladík neúspěšně snaží rozepnout džíny. Detailů na kozy tu máme opravdu hodně, bohužel se mezi tím naprosto ztratila jakákoli charakteristika postav, takže když se z lodi v druhé polovině dostane na člunu hrstka přeživších, pamatoval jsem si jen Camerona Mitchella, majitelku lodi a hlavního karatistu. Zbytek jsou mezi sebou snadno zaměnitelné blondýny, které jsme předtím na lodi prakticky neviděli, protože to jsou ty, které se nesvlékly. A spíše nám ukazovali dlouhé scény s těmi, které se svlékly, něco nám o sobě řekli a pak už jsme o nich neslyšeli.

Pak je tu čínský kuchař, přeborník v kung-fu, který si asi myslel, že on je tou hlavní postavou, a nejspíše čekal titulek typu "Bruce Leo in". Nebo jaké jméno by mu dali. Kromě bojování ale nepředvede vůbec nic.

Cameron Mitchell to ale celkem drží, ještě tu dokonce chodí, běhá, střílí, není celý film ožralý a objevuje se opravdu po celou dobu, není jen malou rolí, uvedenou velkým písmem na plakátech. Nejvíce se mi ale líbil Vic Diaz, další klasik exploitation filmů, jako hlavní mnich.

Raw Force je samozřejmě strašná ptákovina, nad kterou vám zůstane rozum stát. S přáteli a chlastem je to ale docela dobrá zábava. Hodnotit nebudu.
a.k.a. Kung Fu Cannibals
Režie: Edward D. Murphy
Hrají: Cameron Mitchell, Geoffrey Binney, Hope Holiday, Vic Diaz, Camille Keaton a celá řada svlečených blondýnek
Hudba: Walter Murphy
Filipíny / USA 1982

Žádné komentáře:

Okomentovat