pátek 22. července 2016

HARD TIMES (1975)

Film, který je vlastně jako taková jižanská balada o hrdinovi, který se objevil, proslavil se a zase zmizel. Bronson hraje nepřemožitelného ranaře, Coburn jeho manažera, ukecaného podvodníčka. Ze začátku jsem čekal, že to bude ještě trochu prostší, než to bylo, takže jsem se divil, že k souboji mezi Bronsonem a nejlepším boxerem ve městě dojde už v půlce. Ovšem pak se to trochu zamotá skrze Coburnovu nevyzpytatelnou povahu.
 
Bronson je tu na polovinu sedmdesátých let nezvykle bez kníru, ovšem opět s manželkou, poněkud toporně hrající krásnou ženu, s kterou se Bronson schází i přes svoji antiromantickou povahu. Naštěstí Jill Ireland nemá moc prostoru. Bronson je tu přesně takovej, jak ho máme rádi, ledově klidnej tvrďák, kterej jde dál pro slovo než pro ránu. A ve čtyřiapadesáti mít takovouhle fyzičku, klobouk dolů. James Coburn je tu jako jeho naprostej opak, ukecaný, rozesmátý prevít, nicméně i tak si ho člověk oblíbí. Ostatně, je to Coburn. Do trojice ještě mají parťáka, slabošského feťáckého doktora, hraného Strotherem Martinem, kterého jsem kvůli černé paruce napřed ani nemohl poznat.
Zápasů je pár, ale mě většinou tyhle scény nudí. Nebyly provedeny špatně, ale mě osobně bavily trochu víc ostatní scény, kde se nemlátilo. Tohle je přesně důvod, proč jsem ještě neviděl Rockyho a pokud se někdy podívám na jedničku, pochybuju, že bych chtěl vidět další díly ze série. Box jako sport mě absolutně nevzrušuje a vidět dva skoro nahý tupce, jak si dávaj do rypáku, mě vyloženě nudí. Jinak ale celkem dobrý, i když možná až moc jednoduchý. 7/10
a.k.a. Zlé časy
Režie: Walter Hill
Hrají: Charles Bronson, James Coburn, Strother Martin, Jill Ireland, Margaret Blye
Hudba: Barry de Vorzon
USA 1975

Žádné komentáře:

Okomentovat