pátek 26. srpna 2022

ALTRIMENTI CI ARRABBIAMO (2022)

 
Zbytečný remake nezremakovatelného filmu. Sice se tváří jako pokračování, ale většina děje kopíruje situace z originálu, jen o dost hůř. Ne, neustálé přelety dronů, zpomalovačky ani komiksové obrázky uprostřed akce nezpůsobí, že film bude vypadat cool, způsobí, že ještě víc vynikne, jaká je to nuda. Vlastně jsem to vydržel celé jen proto, abych zjistil, jestli vykradou i scénu se sborem. Narážky na ni jsou, ale celá kopírovaná není. Aspoň tak. Jinak dostaneme:
- Závod v autech, který je příšerně nudný dokonce i pro postavy ve filmu.
- závod v pivu a párkách, kde naprosto chybí jakýkoli přehled, kdo vede.
Což mimochodem platí pro veškerou akci v celém filmu. Ani u závodu, ani u bitek, ani u těch pitomejch párků se během scény nedá říct, jak se vše právě vyvíjí.
- Hlavní postavy s nezapamatovatelnými jmény navštíví gaunera a chtějí po něm zpátky svou bugy.
- Ten štíhlejší se snaží sbalit cirkusačku
- v poledne padouši přivezou dunovku (zde hračku), následuje honička na motorkách a poté souboj za pomoci klád. Ten silnější jede na silnější motorce, ale ani omylem tak komické, jako Bud Spencer.

Pak už se děj vydává vlastní cestou, ale nedaří se mu ani tak. K tomu: vyhánění cirkusáci působí jako banda, s kterou by slušný člověk nechtěl mít nic společného. A především, hlavní postavy jsou naprosto nezajímavé, necharismatické, tupé, v případě "Hilla" vyloženě protivné (tenhle chlap by i samotnému Terencovi lezl na nervy) a hlavní dvojka spolu nemá žádnou chemii, nefunguje to. Hlavní padouch mi nepřišel zase tak strašný, ale scénář si s ním neví rady. Dostaneme výraznější ženskou postavu, její představitelka je sice sexy, ale sympatie moc nebudí, a stejně, k takovému tématu se víc hodí něžná naivita Patty Shepardové než sexy mrcha. V závěrečné bitce (a bitek je tu málo) začne hrát Dune Buggy a je to dost trapné. Ne, tenhle remake neměl vzniknout, stejně jako nemůže vzniknout remake Četníka ze Saint-Tropez, To neznáte Hadimršku, Komanda nebo Friga na mašině. 1/10
a.k.a. Jestli se rozzlobíme, budeme zlí
Režie: Younuts (tak to dopadá, když hiphopery necháte točit film)
Hrají: já jsem i línej dohledávat jména herců. Pardon
Hudba: části převzaté od De Angelisů a zbytek bych radši nezmiňoval
Itálie 2022
Vyrobeno pro Netflix, což začíná mluvit za vše

Žádné komentáře:

Okomentovat