neděle 2. listopadu 2014

1000

Tohle by měl být tisící článek, který jsem tady vydal. Skoro sedm let to trvalo. A přestože jsem to zaregistroval už před nějakou dobou, že se to blíží, nepřipravil jsem si vlastně vůbec nic, co bych sem k této příležitosti napsal.
Stejně to nikdo nebude číst, tak co, hm?
Možná bych mohl začít malou statistikou, která mi nepřináší radost. Mezi deseti nejčtenějšími články naprosto s přehledem vedou články Účastníci zájezdu (1. místo!), El Condor (3. místo) a Nestyda (9. místo). Když si je otevřete, asi vám bude jasné, proč (co taky dát jako obrázek, nic jinýho v těch filmech za vidění ani nestojí). Proč El Condor upřesním často vyhledávanou frází, skrze kterou se sem ctěné obecenstvo dostane - "marianna hill el condor". Nevím, proč mě to překvapuje, ale čtenáře sem ze všeho nejvíc táhnou kozy. Nemám chuť se přeorientovat ve článcích tímhle směrem, abych nalákal další lidi. V únoru jsem něco takovýho zkoušel, ale přestalo mě to záhy bavit. Nemá to cenu. Nestojím o "čtenáře", kteří se přijdou jenom podívat na obrázky, jestli tam náhodou není něco, nad čím by se daly provozovat neslušné věci.
Co sem táhne lidi
Na druhou stranu do top 10 nejčtenějších článků se dostaly i první dvě části těch mejch "dějin spaghetti westernu" nebo biografie Jamese Coburna. Ve vyhledávacích frázích vede slovo "bud spencer" a mezi top 10 se dostala i slova "oik blog", což mě těší ještě víc :)
Co sem lidi netáhne
Co se týče jednotlivých rubrik, statisticky nejpočetnější je Hudba (ono to se to píše článek, když se tam jenom plácne odkaz), na druhém místě se spaghetti westernem. Z osob majících vlastní rubriku vedou Clint Eastwood a Bud Spencer (to mě docela překvapilo), v těsném závěsu za nimi je Charles Bronson. Nejméně článků je v rubrice Peplum - na disku těch filmů mám docela dost, ale nějak nemám tu správnou chuť na to mrknout :) Ale dojde na ně. Snad. Někdy. Totéž s tou hromadou spaghetti westernů, giall a poliziesca. Jsem zavalenej filmama a stejně mám vždycky chuť mrknout na něco, co nemám. Tak to seženu, někam založím a pak to tam zase leží... Hm, je to stejný jako moje knihovna, ze který jsem čet menšinu knih.
Nebejt Borgninea, Bronsona a mě, moh tenhle článek aspirovat na vítěze soutěže o nejhezčí výzdobu
A teď mám dotazy na vás, kteří to tady čtete: Jak dlouho už to tady čtete? Co vám tady chybí? Bez čeho byste se obešli? Co se vám naopak líbí? Mám ještě vůbec pokračovat, není tisíc tak akorát? A co Jan Tleskač?

15 komentářů:

  1. Gratuluju k 1000.článku. Čtu to zde tak 4.- 5. rokem a nechápu, když vidím to číslo, jak jsem je mohl přečíst*potlesk za ohromnou práci*. Mě zde chybí anime, ale když se na to nedíváš (nebo ano?)...Všechny rubriky zde mají svůj řád, smysl a význam, takže měnit se tu podle mě nemusí nic. Nejvíce se mi líbí asi tvé glosy (některé by šlo vyvážit zlatem) a celkově tvůj humor a nadhled v tvých článcích (mimochodem, nejoblíbenější články se týkají spaghetti westernů) a komentářích:). Určitě pokračuj! Ukazuješ totiž lidem (těm, kteří zde nevyhledávají lehkou erotiku) dnes už (bohužel a neprávem) herce, režiséry a filmy, které dnes málokdo zná a přitom jde o jedny z nejlepších herců, režisérů a filmů všech dob! A Jan Tleskač díky čtení tvého fantastickému blogu úplně zapomněl na vývoj létajícího kola (netušil jsem, že čteš Zeleného Raula :D)
    Django

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. No, na anime se vážně nedívám, to mě moc neláká (do toho je blázen kamarád "mexičan", občas si z něj dělám srandu, že furt kouká na hentai ;) ). Raoula znám taky poměrně málo, zato Rychlý šípy do detailu. ;)

      Vymazat
  2. Upřímně - nesedí mi moc ani tvoje názory, ani styl humoru. Přesto sem chodím v průměru dvakrát týdně už nejmíň pět let. Co se totiž informací týče, je to tu skvělé. Špageťáky a akční kriminálky ze sedmdesátých let jsou moje krevní skupina - je fajn chodit na stránky, o kterých vím, že mě vždycky budou bavit. A na kozy máš taky dobrej vkus.
    Nordic7

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za názor. S názory ani humorem toho asi moc nenadělám, ale jsem rád, že aspoň něco si tady najdeš :)

      Vymazat
    2. Já si tady nenajdu něco, ale úplně všechno. To, že s tebou neztotožňuju v rozvinutějších názorech v diskusích, neznamená, že se mi nelíbí, jakým způsobem píšeš recenze. A tvoje specifické zaměření na "brak" je něco, co mi vyloženě lahodí. ;-)
      Dovolím si nesouhlasit s Tinnym níže, k vlně 60. a 70. let akční kriminálky neodmyslitelně patří včetně drsňáckých hlášek, velkých bouchaček a nahých holek. Navíc třeba kriminálky Eastwooda a Bronsona jsou vlastně jen další westerny o tvrdých šerifech a mlčenlivých pistolnících, jen zasazené do moderní doby.
      Jsem rád, že se tu téměř neobjevuje sci-fi, taky to není můj šílek kávy a moc by to sem nesedělo.
      Zkus osmdesátkovou tvorbu Ruggera Deodata - jestli tě fascinovala Smrtelná kořist, tohle tě potěší taky...:-D
      K hudbě - já sice poslouchám úplně něco jiného, ale občas se rád nechám inspirovat. Odkazy na youtube úplně stačí, možná by ale nebyl od věci stručný komentář o dvou, třech větách, co se ti na které skladbě líbí a proč se s námi o ni dělíš.
      Nordic7

      Vymazat
  3. Já sám nevím, jak dlouho sem chodím, pár let to bude. Určitě mě sem táhne hlavně western a jeho herci a herečky (životopisy, filmografie ap.) a určitě westernová hudba. Bez čeho bych se tu obešel jsou nahé ženské a určitá občasná vulgárnost (proto ta narážka na Oldřicha Nového) a nemusím ani ty akční gangsterské filmy (Bronson mě kupodivu nijak nebere). A obešel bych se tu i bez hudby a klipů, která není z filmů. Pokud by se rozšiřoval záběr, tak bych dal přednsot westernu obecně, nebo dobrodružným filmům 60. a 70. let. Díky tomuto blogu jsem viděl několik filmů, které bych jinak určitě neviděl nebo o jejich existenci ani nevěděl. Za to Ti Oiku patří velký dík.
    Záhada hlavolamu je dost dobré dílo na to, aby si jeho postavy pořád někdo bral do úst (novináři, pisálkové, politici apod.). Takže nechme Honzíka snít svůj sen o létajícím kole, poháněném pouze lidskou silou, hezky ve svém románu, kam patří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ad vulgárnost - občas píšu dost expresivně, ale většinou se tím snažím vyjádřit svoje pocity z toho, o čem píšu.
      Ad muzika - jako se snažím doporučovat zajímavý filmy, snažím se doporučovat i dobrou hudbu, kterou zrovna poslouchám. Nevím, co k ní psát, myslím, že stačí si poslechnout :)
      Ad Jan Tleskač - zajímalo by mě, jak na něj do toho Raoula vlastně přišli.

      Vymazat
  4. Úplně chápu tu beznaděj, která plyne z toho, že se věnuješ tak okrajovým věcem, že k nim jenom málokdo jinej má co říct. Jsi v tom ale výbornej a tvýmu psaní nechybí informace a osobní vklad. Proto sem už dlouho lezu a ještě lízt budu. Pokud jde o mě, namísto klipů bych si rád sem tam přečetl tvoje názory na muziku, konkrétně na alba, anžto ty už teď, v době YouTube a rádií, který omílaj pár songů pořád dokola, taky začínaj mizet do pozadí. Jen tak občas, žádnej Progboard. Tvoje největší síla ale samozřejmě spočívá v objevování zaprášenejch klenotů 60. a 70. let, a souhlasím s ostatníma, že hlavně těch špageťáckejch. Díky ti za to a gratuluju k významnýmu virtuálnímu jubileu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. No, občas mám chuť napsat něco ke knihám, možná bych napsal i o nějakým albu, ale necejtím se na to dost znalej. Taky bych si tu desku asi musel poslechnout víckrát, protože kolikrát mi po poslechu utkví jedna dvě věci a zbytek zapomenu. Ale o svejch oblíbenejch bych něco naklepat moh.
      Co se týče tý beznaděje, docela je mi líto, že tady není nic podobnýho. Vlastně si musím čtení vytvářet sám :) Když jsem začínal, byli tu Erl a Pinkass. Pinkass i nástupci nadobro skončili a všechny Erlovy návraty taky zanedlouho vyhasly. Je mi jasný, že zrovna tihle dva už asi mají naprosto jiný starosti, ale nic jinýho tady prostě není. Nebo jestli někdo o něčem víte, dejte mi, prosím, odkaz.

      Vymazat
  5. No jo, trvalá docházka na tento blog ještě netrvá tak dlouho, jak by měla (kolik, 2-3 roky?), jenže za tu dobu existence blogu ses vypracoval a je to vážně moc hezky čtivý. Tomuhle blogu jsem teda vděčná za své doživotní nadšení pro spaghetti western, aneb kdyby bylo na mně, můžeš klidně koukat jenom na ty...:) Ani narážka na gialla nebyla vůbec od věci. Jinak to pročítání dávných dávných příspěvků a diskuzí typu námět na western by bylo zajímavé ještě někdy rozvést...
    V co doufám: Že, jak se někdy bojím, že to až skoro vypadá, se neupíšeš přísně Áčkové tvorbě novorealismu, vážného umění atp. a nezanevřeš na TO, co má břink a vlastní osobitost, a to právě B-Zetka (ovšem proč je vlastně béčko považováno za béčko a co je vlastně béčko?). Vlastní tvorba v poslední době a sw tribute vždycky potěší. Takže já si nestěžuju na nic a gratuluju!
    (Jenom, teda, nahých chlapů jsem tu prozměnu ještě moc neviděla, ale jsem v genderové menšině ;D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. (Koukám, že Tinnymu jsem zapomněl poděkovat za reakci, takže taky zpětně děkuju.) Proti áčkům a umění vyloženě nejsem, když ty filmy vypadaj zajímavě, proč je nezkusit? Na nic asi zanevírat nebudu, jenom mám určitý období, kdy mě zajímá jedno a pak zase něco jinýho. V tuhle chvíli jsem špagety trochu odsunul, ale určitě se k nim někdy vrátím.
      Co se týče áček a béček, tohle bych potřeboval pořádně něčím podložit, ale mám dojem, že to vychází z americký tradice dvojprogramů, kdy snad běžel hlavní film, ten dražší, výpravnější, náročnější a lákavější, a pak nějaké béčko (levné, nenáročné, určené k jednomu zhlédnutí) jako doplněk. Ale možná je to úplně jinak.
      A nahý chlapy sem dávat rozhodně nebudu :D Ostatně ty neoblečený ženský většinou jenom ilustrujou nějakej článek (třeba recenzi filmu, z nějž je screenshot).

      Vymazat
    2. jo, diskuse s náměty na western... to je už taky docela dlouho :) Něco nového v tom směru?
      Pokud by Ti tačili ti chlapi polonazí, tak by Oik možná nějaké našel... už jenom kolik pistolníků jsme viděli sedět ve vaně :D (namátkou mě napadají tři, ale bude jich víc). ;-)

      Vymazat
    3. Nového snad jenom to, že jeden takovej skromnější pokus jsme už natočili :) Nic tak velkolepého jako je tvoje mýdlová banda se ale v našich podmínkách udělat nedá ;)
      Jo, vlastně někde jsem viděl třeba screenshot Fernanda Sancha sedícího ve vaně, jestli stačí něco takovýho ;) A taky bych tě vlastně moh odkázat na screenshoty u filmu 10 to midnight s Bronsonem, tam je taky vyfocenej ten vrah v plný parádě ;)

      Vymazat
    4. Natočit velkofilm se sice nedá, ale moc hezky se to čte :) Já bych byla samozřejmě pro, abyste se napřesrok zase dali do spaghetti, tak pistoli už máte, sombréro přežilo... nebo zkuste giallo, to gore vám šlo pěkně...
      Ale neželte, lidi, zkusím si dát přihlášku na FAMU a v případě, že je dobře podmáznu, by mě mohli třeba vzít a něco skromného posléze přispět XD
      Ad přímá úplná nahota: Dobře drsný ve vaně umí být i Pedro Sanchez ;)

      Vymazat
    5. Jo, giallo, jasně. Já nebo Honza (Mexičan), bysme mohli hrát vraha, to by v masce nikdo nepoznal, kdo to je ;)
      Fakt to zkusíš? Tak to přeju hodně štěstí. :)
      A Sancheze ve vaně jsem buď neviděl, nebo naštěstí zapomněl.

      Vymazat