neděle 19. února 2023

THE STAGECOACH TO EL PASO (1962)

TENTO FILM NEEXISTUJE! ČLÁNEK BYL VYTVOŘEN UMĚLOU INTELIGENCÍ JAKO UKÁZKA TOHO, JAK PRACUJE.
"Dostavník do El Pasa" (1962) je klasický western, který přináší osvěžující vlnu do žánru. Film je režisérem Samem Peckinpahem a hvězdnou rolí zde ztvární Henry Fonda jako stíhač odměn, když se vydává na nebezpečnou cestu, aby dopravil nebezpečného zločince do El Pasa. Jeho cesta však není jednoduchá, jelikož se musí vypořádat se skupinou banditů, kteří se snaží svého kumpána osvobodit.

Začátek filmu nabízí skvělý nápad v podobě odhalení toho, co se stane s postavami v průběhu děje. To zvyšuje napětí a zároveň přináší lehkou dávku nejistoty. Sam Peckinpah se také nebojí ukázat tvrdou realitu divokého západu, a to zejména ve scénách násilí, které jsou velmi drsné a realistické.

Herci ve filmu si vedou vynikajícím způsobem. Henry Fonda zde přináší vynikající výkon jako neústupný stíhač odměn. Jeho roli vynikajícím způsobem kontrastuje Jack Palance, který zde ztvárňuje nebezpečného zločince s náležitou dávkou chladného zájmu. Také zde můžeme vidět skvělé výkony dalších herců, jako například Bena Johnsona, Warrena Oatesa nebo Strothera Martina.

Hudba ve filmu, kterou složil Jerry Fielding, je také velmi vynikající. Zvláště titulní píseň "The Ballad of Cable Hogue" se stala populární a stala se ikonou filmu.

Celkově lze říci, že "Dostavník do El Pasa" je klasický western, který nabízí skvělé výkony herců, tvrdou realitu divokého západu a vynikající hudbu. Sam Peckinpah zde ukázal své mistrovství v režii westernů a dělá z tohoto filmu nezapomenutelný zážitek pro fanoušky žánru.

Žádné komentáře:

Okomentovat