sobota 9. dubna 2022

VHS VÍKEND

Jak jsem psal už u Lifeforce, nedávno jsem se dostal k videopřehrávači, a kromě starých kazet z dětství mi bylo zapůjčeno i pár od Kubasa, s filmy, které mi doporučil. Aby mi to tu jen tak neleželo, rozhodl jsem se udělat si takovou hru - vybral jsem dvacet filmů (všechny ze zapůjčených kazet + něco z toho, co jsem si chtěl pustit z těch starých) a k tomu vzal dvacetihrannou kostku, a podívat se podle čísel. Ne samozřejmě na všech dvacet, ale vybrat tak šest, sedm filmů, čistě dle náhody, protože jinak bych vybíral tak dlouho, až bych nic nevybral. Samozřejmě doufám především, že se budu trefovat do kazet, které nejsou moje, abych je tu nedržel moc dlouho... To je těch prvních devět.
Pokud není uvedeno jinak, jde o originální VHS. 
Filmy:
1. Jdi na to
2. Hry na cestě
3. Do útoku (rychlodabing)
4. Howling II
5. Třída 1984
6. Smrtící triky
7. Tango a Cash
8. Outland
9. Přání zabít 5
10. Křidýlko nebo stehýnko (Nova)
11. Piti Piti Pa (ČT)
12. Žut (Nova)
13. Vinnetou - poslední výstřel (Nova)
14. Limonádový Joe (Prima)
15. Kam se poděla sedmá rota? (ČT)
16. Návrat sedmé roty (ČT)
17. Sedmá rota za úplňku (ČT)
18. Nekonečný příběh (ČT)
19. Asterix a Obelix (Nova)
20. Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (Nova)
 
Nejsou to všechny filmy, které mám k dispozici, ale rozhodně jsem nechtěl zařazovat věci jako Slunce, seno, erotika, Byl jednou jeden polda II nebo Hříšný tanec... Proč mám proboha nahrané tyhle filmy, a Indiana Jonese jsme něčím přemazali???

Zvlášť jsem tu určitě psal o obou Mayovkách, první Sedmé rotě, Tangovi a Cashovi, Kvílení vlkodlaků II a Jdi na to, koukám, že i o obou funesovkách, na to jsem už úplně zapomněl. A ještě o Joeovi. No, o těch nové články už dělat nebudu. Články o zhlédnutých filmech dodám, ale stručně napíšu i sem, pokud půjde o jednu z již popsaných věcí.
Na co mi padla kostka:

1. Sedmá rota za úplňku (1977)
A o ní možná něco napíšu.

2. Hry na cestě (1981)
O těch napíšu na sto procent.

3. Křidýlko nebo stehýnko (1976)
O tom nově psát nebudu. Z Funesovek "po infarktu" rozhodně to nejlepší, a dost možná jedna z nejlepších vůbec. Firma Tricatel mi silně připomíná Agrofert...

4. Kvílení vlkodlaků II (1985)
Trh!

5. Do útoku (1987)
O tomhle napíšu zvlášť.

6. Jdi na to (1983)
I love K1! Klasika, viděná tentokrát s překrývacím dabingem, čili one man show Jiřího Pragera, který namluvil většinu vedlejších postav. Pořád lepší, než VHS dabing Kvílení vlkodlaků II, kde většinu postav zase namluvili Michal Pavlata, Jan Schánilec a Marcel Vašinka tak, že třeba Iva Niederleho dabovali postupně všichni tři... A Danningovou tam v jedné scéně místo Obermaierové mluvila Krbová, protože Obermaierová musela mluvit tu černou vlkodlačici. No, zpátky ke Spencerovi a Hillovi, Ladislav Županič tady sedí celkem dobře, stejně jako Soběslav Sejk ve většině svých rolí, a Schánilec coby Spencer je klasika. Dabing ČT je pořád, i díky překladu, ale výš.
 
Konec speciálu, víc toho nedám. Outland, Smrtící triky, Třídu 1984 a Přání zabít 5 zkusím dát v dohledné době, už jen proto, abych je mohl včas vrátit.

Žádné komentáře:

Okomentovat