středa 26. května 2021

CANE E GATTO (1983)

 
Tomas Milian a Bud Spencer! Splněný sen? Ani ne...

Už když jsem tenhle film viděl poprvé, tak jsem ho nesnášel. Dnes jsem trochu smířlivější a jen podotknu, že je to šílená nuda. Ale je to vlastně škoda. Začátek, kde se Spencer vydává za prodavače vysavačů, byl docela zábavný, jenže následný děj je strašně nezajímavý. Tohle už jsme milionkrát viděli. 

Navíc mezi Milianem a Spencerem nefunguje žádná chemie. Ani jednomu z nich nemůžu upřít snahu, každý si jede to svoje, když je na scéně Spencer sám, je to klasická spencerovka, kde je Bud jen trochu výřečnější než obvykle (nápad, že policista je v krytí i před svou rodinou není špatný), když je na scéně Milian, jede si zase svoje a taky dobře. Jenže jim to prostě nešlape dohromady, a toho času na scéně stráví hodně. Je znát, že ani na place si nerozuměli (což Milian potvrdil).
Jinak děj je, jak jsem řekl, stokrát vylouhovaný čajíček. Marc Lawrence, který tu mimochodem hraje dost mizerně, je v podstatě tou samou postavou, jako v Superpoldovi, kde tedy také nebyl nic moc. A nepomáhá ani to, že ve vedlejších rolích se neobjeví prakticky žádná známá tvář (jen se mihnou Roberto Messina a Giancarlo Bastianoni) a herci působí dost ochotnicky. Mizerný pardubický dabing, ve kterém vyčnívají jen Schánilec s Trávníčkem v hlavních rolích, a otřesná hudba bratrů la Bionda, s kterou je i závěrečná bitka pěkná zívačka, to celé jen podtrhují. Není to taková hrůza jako pozdější Corbucciho spolupráce se Spencerem, tedy Superpolicajti z Miami a Aladdinova lampa, ale rozhodně je to jedna z těch nejslabších Spencerovek vůbec. A Milianovek taky. 5/10
a.k.a. Kočka a pes, Pes a kočka, Thieves and Robbers
Režie: Bruno Corbucci
Hrají: Bud Spencer, Tomas Milian, Marc Lawrence, Margherita Fumero, Robbin Young, Roberto Messina, Giancarlo Bastianoni
Hudba: Carmelo a Michelangelo la Bionda
Itálie 1982

Žádné komentáře:

Okomentovat