středa 18. března 2020

COLPO IN CANNA (1975)

Tentokrát film, v kterém je Ursula Andress skutečně v centru dění.
Tohohle jsem se bál, že to bude jen o Ursulině těle a ničem víc. Ano, je to o jejím těle. A taky je to přehlídka skoro všech italských kaskadérů, kteří tu dostanou maximální možnost se předvést. A taky je to kriminální film. Zvláštní mix? Rozhodně.
Děj snad nemá cenu popisovat, protože zvláště v závěru se na něj sám film vykašle a jen chrlí jednu akční scénu za druhou. Začíná to jako sexy komedie o letušce, co balí chlapy tam, kam přiletí. Jenže Ursula doručí vzkaz Woody Strodemu, s nímž tu většinu stopáže není žádná prdel, a ten ji s kumpány dost surově zmlátí. Tak že by přece jen vážné poliziottesco? Ursuly se ujme akrobat Marc Porel, a hned je z toho zase sexy komedie... a pak jsou napadeni Woodyho lidmi a je z toho pro změnu film se Spencerem a Hillem... bez Spencera a Hilla! A takhle se ty nálady přelévají celý film, až ke konci zcela převládne ta akční komedie. Hvězdy z filmu zmizí a v megarvačce v lunaparku dostanou příležitost se předvést kaskadéři. Osiride Pevarello i jako plivač ohňů, a jakmile do všeho vpadne Roberto Dell'Acqua, už je celá scéna jen o něm. Blbé je, že v téhle scéně se do srandy zapojí taky Strode, což se sem vůbec nehodí Ale klobouk dolů, bylo mu už šedesát a vypadal a působil o dvacet let mladší.
Stejně tak Ursule bychom ani skoro čtyřicet nehádali. Nahá je tu často, a ukáže úplně všechno. Jinak hraje střed dění, ne holku, co visí na hrdinovi. Vlastně jestli existuje feministické poliziesco, tak je to tohle - Ursula je skutečně silná, sympatická hrdinka, která se chová k mužům přesně tak, jak se Bondové a jiní chovají k ženám. Vlastně je až s podivem, co se jí líbí na Porelovi, který je dost v pozadí a skoro si ho nevšimnete.
Byly chvíle, a bylo jich hodně, kdy jsem se překvapivě dost bavil. Ne, že bych se nějak moc zasmál, humor je skutečně laciný, ale necítil jsem se zdaleka tak trapně, jako u komedií s Fantozzim nebo s Edwige Fenech. Proč ty nemohly vypadat nějak takhle? Vadila mi Bacalovova jazzová hudba, hrající skoro u všech rvaček. Moc komické. Od Di Lea je člověk zvyklý na úplně jiné filmy. Na druhou stranu, proč měl točit jen drastické filmy o mafiánech, že ano. 6,5/10
a.k.a. Loaded Guns
Režie: Fernando di Leo
Hrají: Ursula Andress, Marc Porel, Woody Strode, Isabella Biagini, Lino Banfi, Aldo Giuffre, Maurizio Arena, Carla Brait, Renato Baldini, Raul Lovecchio, Roberto Dell'Acqua, Jimmy il Fenomeno, Pietro Ceccarelli, Omero Capanna, Romano Puppo, Gilberto Galimberti, Roberto Messina, Emilio Messina, Osiride Pevarello, Nello Pazzafini, Franco Ukmar
Hudba: Luis Bacalov
Itálie 1975

Žádné komentáře:

Okomentovat