středa 5. září 2018

OBČAS SE ASPOŇ TROCHU DAŘÍ

Po létě plném horka, horka, práce a rodinných návštěv přišel podzim plný chladna, deště, práce a práce. Už v půlce srpna mě nějak přešla chuť dívat se na nějaké filmy, a potom mi došel i čas. Takže v tuhle chvíli je to tu docela slabota a v dohledné době se to moc nezlepší.
Ale i tak si člověk může udělat radost. Nenakupuju rád, zvláště oblečení. Nedávno jsem jel do Prahy shánět tričko a vrátil jsem se s taškou plnou knih. Teď jsem nakupoval přes internet. Nevím, jestli jsem tady psal o tom, že po posledním zhlédnutí filmu Jdi na to! jsem zatoužil po tričku I love K1. U nás se samozřejmě sehnat nedá, ale to není překážka. Stačí si vytvořit obrázek a objednat si kus s vlastním potiskem. Ovšem chtít nějaký větší, barevnější obrázek či jinak barevné tričko než bílé, asi bych se nedoplatil. Ale mám ho. Akorát musím sehnat mop, abych měl komplet kostým - se smetákem to není úplně ono.
Taky jsem si pořídil nějaká zahraniční DVD přes jeden z těch obchodů, co nakupují v cizině a prodávají tady. House of 1000 Dolls s Vincentem Pricem nemá žádné bonusy, Day of Anger od Arrow Video nemá, narozdíl od Blu Raye což na stránkách bohužel nebylo pro mě dostatečně zvýrazněno, žádné rozhovory, jen trailery. Otočný obal je ale fajn. Kresba Lee Van Cleefa nevypadá špatně, ale původní plakát je lepší. No a Amuck od 88 films má sice ošklivý design menu, ale zato rozhovor s Rosalbou Neri a hned dva s Barbarou Bouchet. A taky otočný obal, na jedné straně motiv z italského, na druhé z amerického plakátu - zde jsem zachoval ten italský.
Jo a taky jsem si pořídil Fulciho Zombi 2 (kde prodejce lživě uváděl český dabing, ale na DVD je jen angličtina - ne, že by mi to vadilo, na dabing bych stejně nekoukal, ale jen na to upozorňuju) a Carpenterovu Věc v novějším vydání, na které se obrazově dá dívat - starší edice podle mých informací nebyla obrazově nic moc. Ale to už není tak zajímavé.
V létě bez většího nadšení (z mé strany) proběhl alespoň další giallo speciál, rozdělal jsem si (tzn. viděl dva filmy) další opakovací speciál, který ale bude bůhvíkdy... Vůbec mě v poslední době nebaví moc psát. Snad zvládnu na přelomu října a listopadu třetí halloweenský speciál. To už se to snad usadí a budu mít jasno, kolik času na co potřebuju. Zatím tedy moc obsahu nebude. Tolik k aktualizacím.

11 komentářů:

  1. Neboj, věrní fanoušci to chápu:). Inu, hodně zdaru se vším možným:).
    P.S. Mimochodem, děkuji ti za giallo speciál. Krátce - dobře napsané články na zajímavé (většinou) filmy. Avšak mi to nedá, abych se nepodivil nad tím, jak Fulci uměl skvěle vytvářet napětí a spolu s dobrými scénáři točil skvělé filmy, aby potom (pravděpodobně z donucení producentů) točil hodně trashové filmy:(.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za podporu. Nevím, kolik vás to tu pravidelně čte, ale i kvůli vám to má pořád smysl.
    Což mi připomíná, jestli někdo vůbec poslouchá ty ukoktaný plky jménem The Show With No Name? ;) Ozvěte se, prosím. To si pak můžem kecat přes facebook jen tak (a nebo ještě líp se sejít u piva) a nemusíme řešit nahrávání a střih :D
    Mám pocit, že z toho ta únava asi bude cítit, ale díky. Giallo teď asi hooodně dlouho neuvidím, mám pocit, že z toho zásadního mi už chybí snad jen Phenomena, a stejně jsem teď toho schématu přejedenej. A třeba teoreticky zabavné béčko So sweet, so dead mi ve výsledku připadalo tupé a odporně misogynistické. Což jsem v článku asi úplně nezohlednil, ale uzrálo to ve mně tak.
    Teď bych koukal na špagety westerny, ale nemám čas. A na co? Radši bych asi opakoval, to, co mi teď padlo do oka, stejně nevypadá na líp než tři hvězdičky. Myslím teď třeba filmy s Peterem Lee Lawrencem. Ale docela bych zopakoval Strangery s Anthonym.
    Co se týče Fulciho, asi by ti líp odpověděl Kuba. Za mě ani scénáře jeho giall nejsou nijak hvězdné, ale Fulci z nich režií vytřískal maximum. Viz ta scéna s netopýry v Lizardovi - nedivil bych se, kdyby v původním scénáři ani nebyla. Možná už v pozdější době ztratil zájem... (Ale filmy jen pro prachy dělal i v 60tkach a 70tkach. Třeba Pretoru prostě točit neměl, vůbec kdyby místo filmu vznikla jen série fotek Edwige, bylo by to lepší :D

    Asi zním hrozně depresivně. Čemu se divit, se ženskejma je prostě problém :D Ale to sem nepatří. Jen aby se náhodou někdo neděsil, co že se se mnou stalo.
    Ostatně z toho trička mám fakt až dětinskou radost.

    OdpovědětVymazat
  3. Uf, naštěstí jsi mě uklidnil:). Já obecně podcasty nesleduju, takže bohužel:(. Jinak se s tebou sejdu rád - pokud budeš v Praze nebo si klidně za tebou zajedu. A než se zeptáš, Facebook nemám, za to mám Messenger:). Jinak stále můžeš zkusit mangu a anime, pokud hledáš něco novýho:).

    OdpovědětVymazat
  4. Tak teda dobře, k tomu Fulcimu... Rozdíl ve vkusu mezi mnou a Pepou je ten, že mě mnohem víc než logika děje zajímá atmosféra. Pokud se během sledování detektivky snažím přijít na to, kdo je vrah, tak je to proto, že mě na filmu nudí všechno ostatní. Naopak nemám problém s tím, když do duchařskýho krváku (The Beyond) napere Fulci na žádost producentů zombíky, protože mi tyhle nesmysly a úlety dokáže vykompenzovat tím neskutečným stylem, jakým ty filmy dokázal natočit. Ostatně, pro tu zmíněnou Argentovu Phenomenu platí nemlich to samý. Ale zpátky k Fulcimu, před pár dny mi přišla kazeta s pozdější Smrtící sponou (r. 1984) a navzdory dvojhlasýmu rychlodabingu a těm příšerným synťákovým odrhovačkám jsem byl opět příjemně překvapenej, kolik z toho námětu a rozpočtu dokázal vytřískat, jakkoli to samozřejmě těm jeho giallům ze 70. let nesahá ani po kotníky.

    OdpovědětVymazat
  5. Já to s tím voláním přes Facebook (tak ty podcasty vznikají) a pivem myslel na nás tři, co ten podcast děláme.
    A díky Kubovi za doplnění. Já se teda bavím i tím hledáním vraha, ale je fakt, že když má film hutnou atmosféru, tak na to ani nevzpomenu. Problém u mě je, až když u filmu začnu přemýšlet o něčem úplně úplně jiném. Což se stává často.

    OdpovědětVymazat
  6. A pardon, špatné pochopení textu:). Mám rád filmy s hutnou atmosférou, ale pokud tam logika deje hapruje, mám s tím většinou (vyjimky se najdou) problém. Maličkosti mi nevadí, ale pitomosti spatne snasim a díky tomu potom atmosferu filmy nedokážu tak docenit.

    OdpovědětVymazat
  7. No vida. A dá se to? :D
    Jinak fajn, že ses ozval, ani nevím, kdys tu něco naposledy komentoval.

    OdpovědětVymazat
  8. Je to dobré. Naposledy jsem slyšel Sola. Tam jsem jen musel přeskočit popisování děje.
    Pro lepší kvalitu bych dělal individuální záznamy a pak je slepil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak díky. Několik dílů jsme s Kubou takhle dělali, ale ve třech už to začal být trochu problém dát to dohromady. No a zvláště díl o Indym s přímým přenosem z tramvaje bylo lepší nahrávat najednou ;)

      Vymazat
    2. Každopádně zvukově by to bylo samozřejmě lepší. Tak příště to zas zkusíme, pokud teda někdo nebude podcastovat z tramvaje :D

      Vymazat