pondělí 12. března 2018

MAY THE FORCE BE WITH YOU, MR. SPOCK

V poslední anketě hlasovalo jen pět lidí, a to čtyři ku jedné pro Star Wars proti Star Treku. Od Kubasa jsem dostal zpětnou vazbu v tom smyslu, že kdyby šlo jen o původní sérii, možná by hlasoval pro Star Trek, ale vzhledem k existenci všech těch navazujících seriálů a rebootů nemůže. Oba světy jsou rozsáhlé, ale je fakt, že u Star Wars do vyloženého kánonu patří vlastně jen ta Lucasova a teď Disneyho filmová série, všechno ostatní je nadstavba, zatímco u Star Treku se počítá snad všechno, přičemž je několik různě dlouhých seriálů, deset filmů a tři rebootové... A letos přibyl další seriál s novou posádkou.
Je to ale zcela nelogické.
Příště bych mohl dát podobně kontrovezní otázku, jestli máte radši Beatles nebo Elvise. Ale asi teď ankety nechám nějakou dobu spát a na něco se zeptám, až mě napadne nějaká smysluplnější otázka.
 Šíleně se nám změnilo počasí a po krátké, zato vydatné zimě, sice skoro bez sněhu, ale mrzlo až praštělo, nám snad konečně přišlo jaro. Teda já už jsem uklidil kabát a vytáhl jarní bundu, tak snad mě počasí nezaskočí. Chumelenici bych přežil, návrat teplot pod nulu ne.
Albatros vydá konce března Saudkovy komiksy, které v 70. letech kreslil pro slovenské Technické noviny. Nevím, jaký je náklad, ale už mám předobjednáno - jak rychle se to vyprodá tentokrát? Kdybych na to měl žaludek, vzal bych dvě nebo tři knihy a za půl roku je prodával na Aukru za dva nebo i tři litry. Stejný osud postihl třeba i prosincové vydání Barbarelly, které na 500 kusů dalo vydavatelství na obálku Saudkův plakát - hle, honem vyprodáno a prodává se to na Aukru snad za čtyřnásobnou cenu. Vůbec když sleduju u nás na internetu sběratelskou scénu, mám pocit, že to je "Já jsem sběratel, kdo je víc? Mám něco, co nikdo nemá, pokud to někdo náhodou má, musím se postarat o to, abych to měl jen JÁ!!!"  To už není sběratelství, ale hromadění majetku. Nikdy jsem se do téhle mentality nedokázal vžít, taky jsem nikdy nic nenasbíral. Snažil jsem se třeba sesbírat všechny foglarovky v edici Sebrané spisy, ale když se mi ty, které jsem neměl, naskytly koupit třeba za pět korun v jiném vydání, proč to nevzít? Když se mi třeba to Olympijské vydání nepodařilo ani najít.
No, to jsem se jen tak zamyslel. Taky jsem si vzpomněl, že mám účet na Aukru a nikdy jsem tam nic nekoupil. Docela bych spíš prodal nějaký knížky.  Ale nevím, kdo by je koupil... Možná kdybych udělal nějakej seznam a vyvěsil ho třeba i tady, kdyby někdo měl o něco zájem?
No, jak jsem se chtěl věnovat jenom anketě, tak jsem se docela rozepsal. Takže ještě aktuálně - do kin vstoupil remake Přání smrti, tentokrát s Brucem Willisem a v režii Eliho Rotha. Trochu doufám, že je to bližší dvojce nebo trojce, ale z reakcí těžko říct. Viděl jsem na to v Ústí plakáty, tak jsem říkal, že tady na severu by to mohlo mít úspěch. Ale nakonec jsem se rozhodl, že nezajdu. Za remaky už platit nechci. Blíží se nám konečně česká kinopremiéra filmu The Death of Stalin se Stevem Buscemim či Michaelem Palinem, na který se těším už dlouho. V Rusku ho zakázali, to o něčem svědčí. No a v květnu bude sólovka Sola (Safety Match from Sušice), která budí rozpaky... Z traileru je zajímavý všechno kromě hlavní postavy. Půjdu určitě, ale nevím, co čekat.
Tady ještě jeden odstavec...
Tak...
A to je pro dnešek vše, tádyjádyjádyjadá.

3 komentáře:

  1. Seznam knih na prodej sem klidně vyvěs. Když nic jiného, můžeme z tebe potom zkusit vyloudit recenzi na některý zajímavější kousek... Co se týče "sběratelů", mám na ně podobný názor. Člověk zkrátka musí mít na tohle překupničení žaludek.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobře, až ho sestavím (což může trvat...). Akorát s tou recenzí nevím - většinou jsou to knihy, které jsem kdysi dostal a ani jednou jsem je neotevřel. Teď mi akorát zabírají místo. Takže recenze... přece to teď nebudu ještě ke všemu číst :D

    OdpovědětVymazat
  3. Aha, to jsem netušil. Takových knížek se zbavuju rovnou. Takže v knihovně nemám nic, co tam mít nechci. Ale možná by tě některá z těch vyřazených mile překvapila, kbybys tomu dal šanci. Pokud to teda není třeba přepis scénáře Účastníků zájezdu...:-D

    OdpovědětVymazat