pátek 1. prosince 2017

MILÝ JEŽÍŠKU

O Vánocích jako vždy budu rád, když najdu pod stromečkem aspoň ponožky (kterých tedy není nikdy dost), ale teď vyšlo hned několik zajímavých, a poměrně nákladných knih, které bych rád měl. Zvláště se to týče těch obrazových. Asi dneska vyrazím slintat někam do knihkupectví, pokud to tam nebudou mít tedy ve fólii.
Jo a taky jsem v jednom antikvariátu narazil na všech osm svazků Mayova V říši stříbrného lva za 3 kila. Je to tedy vydání z počátku 90. let, ani nevím, jestli bych to celé přečetl, ale za tu cenu... Ne, poslat mě do knihkupectví či antikvariátu, nebo obchodu s CD nebo DVD je jako poslat ženskou do obchodu s oblečením či obuví. ;)
Ty novinky: Nakladatelství Svojtka vydalo velikou publikaci Monty Python. Má to jen 96 stran a stojí to sedm stovek, ale vypadá to naprosto báječně. Spousta obrazového materiálu, různé bonusy, texty písní, ukázky ze scénářů. Dokonce něco ve vložených obálkách.
No a nakladatelství Práh vydalo hned dvě knihy o Jean-Paulovi Belmondovi. Jedna z nich je jeho autobiografie nazvaná Mých tisíc životů, druhá se jmenuje Belmondo o Belmondovi a mělo by jít o fotografickou publikaci. Obě vypadají více než zajímavě. První stojí 250, což je normální cena, druhá opět těch 7 stovek. Připomenu, že publikací o Belmondovi už tu vyšlo více, v roce 1988 sešitek Jean-Paul Belmondo, v 90. letech překlad francouzské knihy Belmondo od Philippe Duranta (což není špatná biografie), později Jiří Žák sepsal biografii nazvanou opět stroze Jean-Paul Belmondo, a jak jeho kniha o Louisi de Funèsovi je celkem povedená, jeho Belmondo vypadá jen jako výcuc z Duranta.
Nechci tu samozřejmě dělat reklamu, takže to berte spíš jenom jako co by se mně líbilo. Taky jsem koukal, že v prosinci vyjde na Blu ray Drsný Harry. Zaráží mě, že u nás s českou lokalizací vyšla vždy jen jednička, ostatní díly vyšly snad jen jednou v kolekci, na které byly české titulky. Předpokládám, že ani teď se Magnum Force a dalších nedočkáme. No, zase koukám, že na BD budou i nějaké bonusy, rozhovory a podobně. Ani nevím, jestli na MagicBoxáckém DVD něco takového kromě nováckého dabingu bylo. Taky vyšel Motýlek, ale ten už je na bonusy chudší. Ale nemám na to přehrávač, takže to už do seznamu nepatří ;)
S úctou
generálmajor Arthur Strong (paní)
EDIT: Teď jsem zjistil, že vyšla i nová kniha o Clintovi! A rovnou za litr. Vypadá to na nějakou obrazovou publikaci typu Belmonda výše, ovšem s komentářem historika Richarda Schickela.

Žádné komentáře:

Okomentovat