úterý 8. března 2016

THE GO-GO BOYS: THE INSIDE STORY OF CANNON FILMS (2014)

Další dokument o Cannon films, tentokrát vyrobený, zřejmě jako vzdor, samotnými Golanem a Globusem, kteří si uvědomili, že Mark Hartley ve svém Electric Boogaloo by o nich nemusel mluvit jen v dobrém. Proto natočili tento, zaměřený vyloženě na osobnosti obou producentů.
Od začátku se tak dokument více zabývá samotnými producenty, detailněji zkoumá jejich tvorbu ještě doma v Izraeli, i jejich rodinná život. V tom ale přichází problém pro mne, protože se tu snad půl napůl hovoří jak anglicky, tak hebrejsky. A já neměl u své verze žádné titulky. Takže cca polovinu filmu jsem proskákal, protože nebylo co poslouchat. A ani na co koukat, neboť tenhle film mnohem víc než Electric Boogaloo tvoří záběry na mluvící hlavy. Ukázek z filmů je tu jen minimum.
Ani hostů se tu nesešlo nijak moc. Většinu filmu odkecá sám Golan, doplňovaný Globusem, prostor dostali členové jejich rodin, ale z herců a režisérů málokdo, snad jen jejich izraelský přítel Boaz Davidson, Andrej Končalovskij a z herců Michael Dudikoff a pak i Jean Claude Van Damme, který v Electric Boogaloo chyběl. Ovšem vypráví jen historku, jak se stal hvězdou, nic víc. Samozřejmě všichni mluví o Cannon films jen v superlativech. Golan a Globus jsou úžasní, ty filmy jsou skvělé. Dá se to snést snad jen od fanouška Eliho Rotha, který osobní zkušenost nemá a mluví jen o svých oblíbených filmech. Ze záznamu pak promluví například Chuck Norris, a pak samozřejmě opět Menahem Golan.
Jako, dá se to čekat, že když Menahem Golan dělá dokument o sobě, nebude tam nic, co by ho ukazovalo v horším světle. Ale svádět všechny neúspěchy na okolnosti, to se mi nezdá. Člověk sice skoro až chce vidět Golanovu osobní výpověď The Apple, po jejímž neúspěchu chtěl sám "mistr" dokonce spáchat sebevraždu, ale asi to nerisknu. Jako doplnění je to dobré vidět, ale Electric Boogaloo bylo více vyčerpávající.

Žádné komentáře:

Okomentovat