čtvrtek 26. prosince 2013

STRÁNKY ZE ZÁHROBÍ

Stránku web.archive.org znám už docela dlouho, ale až nedávno jsem dostal nápad mrknout se, jestli nemají náhodou zazálohované stránky, které už spláchly dějiny. A světe div se, něco se tam opravdu našlo.
http://web.archive.org/web/20100331124758/http://pinkass.bloguje.cz/
Adův PINKASS bylo moje oblíbené čtení a inspirace k založení tohoto blogu, jak už jsem tady někde psal. Ada ho ale v březnu 2010 zastavil, přičemž po roce nebo dvou se sám server bloguje.cz rozhodl smazat a vzít s sebou všechno, co na něm bylo. PINKASS je tedy normální cestou už nedostupný - ale ve web archivu je naštěstí docela dobře zálohovaný (narozdíl od tohohle blogu...), takže většinu textů tam lze dohledat. Občas to vyžaduje trpělivost, protože některé stránky jsou zálohované k různým datům, tzn. občas je třeba umazat kousek odkazu, aby se stránka zobrazila, a občas ani to nepomůže a stránka se prostě nezobrazí. Ale dobrý věci tam jsou furt.
Jinak po zrušení i Divnoblogu a zřejmě zastavení Zum wilden Hirsch se Ada patrně nadobro odmlčel, zajímalo by mě, co dělá, a jestli náhodou nepřipravuje něco novýho? (Asi ne.)
http://web.archive.org/web/20070329023844/http://www.una-bara-per-django.de/
Druhá stránka, která nejede už někdy od roku 09, je německý web o "sérii" s Djangem - Una bara per Django. Tohle mě po letech docela zklamalo, pamatoval jsem si to trochu obsáhlejší - asi jsem to zmotal dohromady i s nějakou jinou německou spaghettiwesternovou stránkou. Ale zajímavý to je furt. Části jsou i anglicky, takže jazyk nemusí bejt takovej problém.

Žádné komentáře:

Okomentovat